I dagarna avslutades Online-poker VM och son segrare med 1,6 miljoner i prispotten stod 30-årige Mikael Thuritz – en pokerspelare som är världskänd inom pokervärlden men som få andra känner till namnet på.

pelaapokeri.netAtt nätpoker blir ett allt populärare tidsfördriv, har vi tidigare skrivit om här, och drömmen för många är att kunna försörja sig på pokerspelande, vilket är precis vad de riktiga pokerproffsen kan. Men ett pokeress som få känner till namnet på är Mikael Thuritz som nu natten till onsdag svensk tid kammade hem vinsten i Online-poker VM och fick en prispott på hela 1,6 miljoner – men än är VM inte över, detta var bara tredje eventet och World Championship of Online Poker (WCOOP) är i full gång med fler event!

Så vann Thuritz

När WCOOP:s tredje event drog igång vart totalt 56 pokerspelare bänkade framför sina skärmar, men en efter en åkte de ut och tillslut återstod endast åtta spelare – och däribland Mikael Thuritz. Efter att ha slagit ut de fyra resterande pokerspelarna stod finalen tillslut mellan Thuritz med namnet ”ChaoRen160” och den ryske spelaren under namnet ”forhayley”. Deras final game inleddes med två vinster för ryssen, men sen tog Thuritz över spelet och tillslut, bara 30 minuter in i spelet, tog Thuritz över ledningen med 18 000 marker mot ”forhayley” som enbart hade kvar 2 000. Och de sista minuterna av spelet gav en hel del spänning:

  1. ”forhayley” går all in med ruter tre och spader tre på handen
  2. Thuritz själv satt med hjärter kung och hjärter dam
  3. Floppen kommer och de tre första korten visar ruter två, spader fem och spader tio
  4. ”forhayley” hade fortfarande övertaget
  5. Fjärde kortet i floppen läggs: spader kung
  6. Thuritz hamnar i vinnande position
  7. Sista kortet i floppen läggs: ruter sju
  8. Matchen är över och Thuritz står som klar vinnare

Lär känna Mikael Thuritz: