En frilansande skribent inom sport och gaming har ett varierande och roligt jobb som är väldigt flexibelt. Det du måste kunna är att veta hur många texter du behöver skriva för att kunna ta ut den lön du önskar. Det finns bra räkneverktyg som du kan använda till det.

Att vara frilansande sport- och gambling skribent är ett fantastiskt jobb med stora variationer. När du frilansar som skribent väljer du själv vilka kunder du vill skriva för. Ena dagen kan det vara ett casinobolag och den andra kan det vara informationstexter om gambling. Du kan jobba som skribent utan att ens ha ett eget företag. Oavsett om du egenanställd eller inte är det viktigt att du kan räkna ut lön efter skatt för att veta hur många uppdrag du behöver genomföra. Det är inte heller lätt att veta vilket pris som du ska ta. Det du fakturerar är långt ifrån det du får i fickan efter alla skatter och avgifter är dragna. Genom att använda en kalkylator kan du göra en beräkning utifrån vad du vill kunna få för lön efter skatt. Det är samma uträkning för en egenanställd som för en som driver eget företag. Om du är egenanställd och tar hjälp av ett företag som skickar ut dina fakturor slipper du alla administrativa utgifter och du får ut lika mycket pengar som om du hade haft F-skatt och eget företag.

Håll en hög standard

När du jobbar som frilansande skribent inom sport och gaming behöver du behöver du kunna skriva texter som håller en bra kvalité. Du behöver också kunna göra research för att veta att dina texter innehåller fakta som är korrekt. Ta reda på lagar och regler om du skriver informationstexter. Tänk på att ju mer du skriver desto bättre kommer det förmodligen att gå. För varje text du skriver lär du dig mer och får ett bättre flow. Om du älskar skrivande, sport och gaming finns det nog inget roligare jobb.

Fördelar med att vara frilansande skribent:

  • Möjlighet att disponera din tid
  • Inga pendlingstider
  • Du är inte bunden till en bestämd arbetsplats
  • Du kan välja arbetsuppgifter och kunder helt själv
  • Du är din egen chef
  • Du får behålla all vinst själv