I Sverige är det vanligast att betta på fotboll och hockey, men varför inte testa en annan sport som amerikansk fotboll – en av de största sporterna i USA. Förr var det inte alls vanligt med sportsbetting på amerikansk fotboll men med det stora uppsvinget av möjligheterna att betta på en massa sporter har nu även den amerikanska fotbollen letat sig in bland svenskarnas bettingvanor. Så här kan du betta på sporten och få den bästa upplevelsen.

Börja med att betta på amerikansk fotboll under NFL-säsongen. På tv och då framför allt på kanaler som satsar direkt på sportevenemang kan du hitta speltider för amerikansk fotboll i USA och se matcherna hemma i soffan i Sverige. Under NFL kommer du få en roligare upplevelse och därmed känna mer engagemang för sporten.

De olika spelalternativen

Om du bettar under NFL finns det flera spelmetoder att ta till. Den vanligaste kallas för money line betting. Det liknar till stor del det spelalternativ vi har i Sverige när vi bettar på vanlig fotboll, så kallade 1X2 metoden. Kort sagt betyder money line att du bettar på det bästa laget. Här är också övertid inkluderat och man kan inte betta på oavgjort.

Den andra vanligaste spelmetoden vid betting på amerikansk fotboll är något som kallas för handikappspel. Begreppet låter lite konstigt men i själva verket handlar det om en reducering av startpoängen eller att höja till sitt favoritlag. Ett exempel är om två lag spelar en jämn match och du du tror att det favoriserade laget kommer ta hem ledningen med åtminstone 3 poäng. Om du då vill ta del av det bästa oddset möjligt ska du betta på favoritlaget med handikapp på -2,5. Då har du kammat hem vinsten om laget tar hem de där tre poängen du hoppades på.

Låter det krångligt? Det finns massor av tips på nätet där du kan läsa mer om de olika spelmetoderna vid NFL-betting.

Spela på odds gällande spelare

Många gillar olika spelare inom amerikansk fotboll. Varje spelare blir nästan som matchens hjälte och det hela börjar redan under bettingen. Du kan nämligen oddsspela på vissa spelare och betta på om de gör vissa saker som första touchdown och liknande. Det finns en rad “moves” att spela på, bland annat:

  • Touchdown
  • Interception
  • Most valuable player

Det sistnämnda har blivit enormt stort inom betting i USA och du kan betta på samma sätt även här hemma i Sverige om du är ett fan av amerikansk fotboll.

Collegefotboll

Visste du att många av de största amerikanska spelarna har börjat sina karriärer redan när de gick på college i USA eller i väldigt unga år, redan när de var tonåringar? Collegefotbollen har blivit så stor att du till och med kan betta på den. Det är som ett super-ungt NFL.

Varför börja betta på amerikansk fotboll?

En fördel med amerikansk fotboll är att det tar lång tid och matchen har många pauser. Under pauserna kan du som tittare analysera och betta olika och därmed få större chanser att vinna när matchen väl är slut.