Det blev en rafflande final mellan John Cynn och Tony Miles i WSOP där 7800 människor tävlat om att vinna förstapriset, som blev 8,8 miljoner dollar. Andrapriset på 5,5 miljoner dollar är förstås inte så pjåkigt det heller. Andraplatsens Tony Miles beskriver matchen som mycket tung, eftersom den varade i 12 timmar. 

World Series of Poker är avgjort och vinnaren är den 33-årige John Cynn från Illinois som för bara två år sedan var riktigt nära att få sitta vid finalbordet. Spader kung och spader knekt blev vinnarhanden mot spader dam och hjärter åtta. Tony Miles var medveten om att han förmodligen hade svagare kort och försökte bluffa ut Cynn som tog god tid på sig att ta sina beslut, något som i efterhand har visat sig vara en god strategi för att trötta ut sin motståndare.

Titta på pokerrysaren

Här kan du titta på rysaren och på Cynns mycket exceptionella pokerface, och lyssna också på de frustrerade kommentatorerna som riktigt biter sig i naglarna på de långsamma besluten. Ett litet leende från Cynn efter att Miles försökte bluffa ut Cynn med mycket svagare kort:

Miles säger själv att han kände sig trött under matchen och att det var mycket pengar på spel. De spelade i tolv timmar, och han säger själv att han var riktigt trött efter 6 timmar. Nu kanske man kan lära sig ett och annat av denna session, även om det var en vinnande hand och svagare kort som ledde till segern den här gången. Grattis till dina nya miljoner, säger vi till John Cynn!